Budžet grada Prijedora u ovoj godini će sa 88.200 KM sufinansirati 61 projekat udruženja građana, fondacija, omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih koji su izabrani putem konkursa.
Riječ je o 45 projekata u nevladinom sektoru iz oblasti zapošljavanja, socijalne zaštite, kulture, obrazovanja, jačanja demokratskog društva, ljudskih prava, razvoja sporta, ekologije, zdravstva, turizma, privrede i poljoprivrede. Ukupno učešće budžeta grada je 58.000 KM koliko je i planirano.

Radi se i o 16 projekta u omladinskom sektoru iz oblasti urbanog omladinskog sektora, poboljšanja položaja mladih u ruralnim sredinama, aktivnosti koje potiču na demokratiju, toleranciju i ravnopravnost polova, kreativnog izražavanja kroz kulturu i različite oblike umjetnosti, aktivnosti koje promovišu odgovoran odnos prema prirodi i zdravom stilu života, podrške zapošljavanju i mobilnosti, promocije volonterskih aktivnosti i aktivnog učešća mladih. Ukupno učešće budžeta grada je 30.200 KM od planiranih 50.000 KM.

Rezultati konkursa za izbor najpovoljnijih projekata objavljeni su danas na stranici Gradske uprave prijedorgrad.org.

Izvor: SRNA/Kozarski