U velikoj akciji policije u Austriji uhapšeno je 18 državljana naše zemlje.

Policija u Beču je u četiri akcije uhapsila 21 pripadnika narko-bande sa Balkana, među kojima je čak 18 Srba. Kod njih je pronađeno  oko 29 kilograma kokaina, skoro deset kilograma heroina, dva kilograma marihuane i oko 36,5 kilograma sredstava za proizvodnju narkotika. Takođe, uhapšeni su posedovali i više pištolja, falsifikovana dokumenta i oko 360.000 evra u gotovini.

Kako navode tamnošnji mediji, ova grupa je prodajom narkotika u Beču zaradila od više miliona evra.

“Tokom hapšenja je jedan od osumnjičenih vozilom naleteo na policijski auto i tako pokušao da pobegne. Međutim, ubrzo je savladan i priveden. Drugi je uhapšen dok je navodno išao na trening, a u njegovoj torbi za teretanu pronađeno je pet kilograma čistog kokaina”, pišu mediji.

Daniel First, portparol bečke policije, potvrdio je da su tokom akcije koja je trajala nekoliko dana, zaplenjeni droga, oružje i novac čija je ukupna vrednost procenjena na oko četiri miliona evra.

“Istrage su bile otežane, jer su samo dvojica uhapšenih imali ispravnu prijavu boravka u Austriji. Čak 18 muškaraca dolazi iz Srbije, po jedan osumnjičeni iz Hrvatske, Crne Gore i Albanije. Mafijaške veze odlično funkcionišu u ovoj balkanskoj bandi”, rekao je i dodao da je čistoća zaplenjene droge ocenjena kao izuzezna, što joj je dodatno povećalo vrednost.

(MONDO)