Ukoliko parfem nanesete pravilno, biće dovoljno samo nekoliko kapi, a miris će se dugo zadržati

Čini nam se da neki ljudi na sebi uvek imaju parfem koji intenzivno miriše. Možemo osetiti njihov miris tokom čitavog dana, bez obzira koliko su udaljeni od nas. Pitate se u čemu je tajna?

Da biste uvek lepo mirisali ne morate da korisite ogromne količine parfema, šta više. Bez obzira na koncentraciju parfema, postoji nekoliko načina na koje možemo da naglasimo mirisne note i postignemo da parfem duže traje.

Ukoliko želite da vaš miris zaista potraje tokom čitavog dana, morate povesti računa o njegovoj pravilnoj upotrebi. Osnovno je da parfem isključivo stavljajte na kožu, a ne na odeću. Pored ovog, doonosimo vam još četiri saveta koji će promeniti vašu dosadašnju naviku korišćenja parfema.

Nanesite parfem odmah nakon tuširanja

Koža je nakon tuširanja spremna da zadrži mirise. Pore se otvaraju, tako da je idealan trenutak za nanošenje parfema. Ne nanosite parfem dok vam je koža još mokra jer će brzo da nestane kada se osušite.

Pexels

Na koja mesta treba da nanesete parfem?

Za još dužu trajanje, raspršite miris na mjestima gdje se nalaze pulsne tačke. Ova područja uključuju zglobove, potiljak, iza koljena, iza uha i unutar laktova. Na ovim tačkama je koža najtanja te su vene najbliže njenoj porvšini. U pitanju su najtoplija područja koja će omogućiti da se miris proširi celim telom i potraje tokom celog dana. Takođe, nemojte trljati regije na koje ste naneli parfem već pustite da se čestice same ravnomerno upiju u kožu.

Pexels

Parfem u kosi?

Pored toplih mesta koja su najbolja za nanošenje parfema, važan faktor produženog efekta parfema može biti i kosa. Najčešća greška koju pravimo jeste direktno nanošenje parfema na kosu. Ova praksa nije preporučljiva obzirom na to da parfemi, kao i toaletne vode, sadrže alkohol koji može da isuši vlasi kose. Najbolji način jeste naneti parfem na četku a zatim njome iščešljati kosu.

Pexels

Za dodatan efekat, ovaj postupak možemo primeniti na mokroj kosi jer će prilikom sušenja toplota pospešiti da kosa zadrži divan miris parfema koji duže traje, tokom čitavog dana.

Nije svejedno gde čuvate svoj parfem

Ukoliko želite da vaš omiljeni parfem zadrži svoj prvobitni intenzitet mirisa, nemojte ga čuvati na toplim i vlažnim mestima. Toplota, svetlost i vlaga smanjiće kvalitet parfema, a potencijalno mogu uticati i na promenu mirisnih nota. Umesto toga, parfem držite u suvim prostorijama gde je temeperatura stabilna, što dalje od jakih izvora svetlosti.

Pexels

Na kraju, možda bi trebalo da poslušate savet čuvene Koko Šanel koja je rekla da parfem stavite na ono mesto gde želite da budete ljubljeni.

Izvor: 24sedam