Lider SNSD Milorad Dodik stigao je na Mrakovicu na Kozari gdje će danas biti održan skup te stranke pod sloganom „Živjeće Srpska“.

Zajedno sa Dodikom na Mrakovicu je došla i njegova kćerka Gorica, kao i premijer Radovan Višković. Na Mrakovicu stižu i drugi visoki funkcioneri ove stranke, kao i brojni članovi i simpatizeri.

Iako je zvanični dio skupa zakazan za 18 časova, prvi gosti počeli su da pristižu već od 14 časova autobusima i vlastitim automobilima.

Kako se mogla uvjeriti ekipa Srpskainfo, roštiljdžije već rade punom parom trudeći se da niko od gostiju ne ostane gladan. Za članove i simpatizere SNSD, ali i ostale goste, domaćini su, osim roštilja, pripremili sendviče, svježe voće i alkoholna i bezalkoholna pića.

Do sada je na Mrakovicu pristiglo 50-ak autobusa, a organizatori skupa očekuju dolazak oko 20.000 članova i simpatizera SNSD.

Iz ove stranke su najavili da, nakon duže pauze usljed pandemije virusa korona, žele da okupe svoje članstvo zbog čega su se i odlučili na ovaj skup.

Osim Dodik, na skup se očekuje dolazak i drugih visokih funkcionera SNSD, kao i rukovodstva svih odbora iz Republike Srpske i Federacije BiH.

U 18 časova je predviđeno polaganje vijenaca kod spomen – ploče sa imenima poginulih boraca NOVJ i žrtava fašizma, a nakon toga kulturno – umjetnički program.

Izvor: Srpskainfo