Udruženje likovih umjetnika Prijedor objavilo je danas prijedloge za dodjelu nagrade “Paola de Manjinkor” za najbolji mural ove godine.

Važeće prijave na međunarodni konkurs stigle su iz Srbije, BiH, Portugala, Italije i Francuske.

– Ove druge epidemijske godine imali smo samo 17 važećih prijedloga iz pet zemalja. Pobjednički mural krasiće fasadu Ekonomske škole u Prijedoru, a koji će to mural konačno biti odlučuje žiri do kraja ovog mjeseca – saopšteno je na “Fejsbuk” stranici ovog udruženja.

Oslikavanje fasade odabranim muralom planirano je za idući mjesec.

– Ako ste poslali prijedlog, a nema ga u ovom albumu i niste dobili nikakvu povratnu informaciju, odmah nam pišite na adresu udruženja ulup.pd@gmail.com ili putem `Fejsbuka` – dodaje se u saopštenju.

Nagrada se dodjeljuje u okviru projekta “Prijedor grad murala” koji od 2013. godine realizuje Udruženje likovih umjetnika Prijedor zajedno sa Udruženjem Program Prijedor iz Trenta u Italiji, a nosi ime po trentinskoj umjetnici koja je 1998. godine oslikala prvi mural u Prijedoru.

Grad Prijedor i ove godine pokriva najveći dio troškova projekta, a italijanska komuna Lavis je i ovaj put obezbijedila jednu od najvećih novčanih nagrada za umjetnički projekat na ovim prostorima u iznosu od 3.000 KM.

Izvor: Srskainfo