Sutra ujutru će u Srpskoj biti pretežno vedro i toplo, a prijepodne će doći do postepenog naoblačenja sa zapada, pa će na zapadu, sjeverozapadu i dijelom sjeveru postojati uslovi za slabu prolaznu kišu.

Popodne će u tom regionu doći do labilizacije atmosfere uz uslove za pljuskove i grmljavinu, pokazuje prognoza Hidrometeorološkog zavoda RS.

U ostalim predjelima biće sunčano i vruće. Do utorka ujutro, zona padavina preći će preko sjevera i centralnih predjela na istok, dajući kišu, pljuskove i lokalne grmljavine. Na jugu ostaje suvo.

Minimalna temperatura vazduha od 15 do 20 stepeni, na jugu do 22, a u planinama od 11stepeni Celzijusa.

Najviša temperatura vazduha na zapadu od 25 do 29 stepeni, na sjeveroistoku, istoku i jugu od 32 do 35, a u planinama na zapadu  od 18 stepeni.

U ujutru će biti pretežno oblačno, mjestimično sa padavinama u Krajini i Posavini. Tokom dana pretežno do potpuno oblačno i svježije, povremeno sa kišom i pljuskovima koji će se od zapada prenositi na centralni pojas a zatim na istok i jug. Na istoku poslijepodne uslovi za jače pljuskove i grmljavinu a prema večeri na jugu. Tada će se oblačnost raslojavati na zapadu i sjeveru, uz suvo vrijeme.

Minimalna jutarnja temperatura kretaće se od 12 do 17, a na jugu do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27 stepeni, na jugu do 31, a u planinama i na zapadu od 18 stepeni.

U srijedu u noći nestabilno na jugu, u ostalim predjelima suvo, svježe i oblačno. Ujutru će biti pretežno oblačno i suvo, mjestimičnih padavina biće ponegdje u južnoj polovini zemlje i na istoku. Tokom dana pretežno do potpuno oblačno i svježije, povremeno sa kišom i pljuskovima, većinom u južnoj polovini zemlje i na istoku. Na sjeveru suvo i sa manjom vjerovatnoćom za pokoji kišni period. Prema večeri prestanak padavina i raslojavanje oblaka u većini predjela, osim krajnjeg istoka i juga.

Minimalna jutarnja temperatura od 11 do 16 stepeni, na jugu do 19, a u planinama od osam stepeni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 23 stepena, na jugu do 26, a u planinama od 11stepeni.

Izvor: Srpskainfo