Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je da je postalo već malo dosadno svakodnevno demantovati neistine i neprovjerene informacije koje redovno plasiraju sarajevski mediji, a kojima se, nažalost, redovno raduje i jedan mali dio medija iz Republike Srpske.

Kada je riječ o posjeti predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana BiH, Kovačević je rekao da ono što može zvanično da kaže jeste da još nije ni utvrđen zvanični protokol te posjete, niti ga je Protokol Predsjedništva BiH uputio srpskom članu Predsjedništva i tražio od njega izjašnjenje da li će prisustvovati sastancima sa predsjednikom Turske.

Kovačević je naglasio da je na osnovu toga apsolutno jasno da ni srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, niti njegov kabinet još nisu dali nikakvu informaciju o tome da li će on i prisustvovati tim sastancima.

– Evidentno je da je ovdje riječ o klasičnim političkim podvalama, jer vidimo da su naslovi u sarajevskim medijima kako će Milorad Dodik da prekrši jedinstvo srpskih stranaka. Ne treba oni da brinu za srpske stranke, ne treba oni da brinu za Republiku Srpsku. Republika Srpska funkcioniše sasvim dobro, sasvim stabilno, žarište svih problemi koji postoje u BiH nalazi se u Federaciji BiH – poručio je Kovačević.

Autor: SRNA/RTRS