Utakmica trećeg kola francuskog fudbalskog prvenstva između Nice i Marseja prekinuta je u 74. minutu zbog upada domaćih navijača na teren.

Grupa navijača s južne tribine stadiona Allianz Riviera, na kojoj su smješteni najfanatičniji pripadnici navijačke grupe Nice, u 74. minutu je preskočila ogradu i željela se sukobiti s gostujućim fudbalerima nakon što je Dimitri Paje odgovorio na provokacije koje su trajale čitavu utakmicu.

Naime, navijači Nice su tokom cijele utakmice ubacivali razne predmete i gađali fudbalere Marseja, u prvom poluvremenu golmana Mandadu, a u drugom svakog igrača koji bi dolazio na izvođenje udaraca iz ugla.

Nakon višeminutnog naguravanja obezbjeđenja, navijača Nice, fudbalera i osoblja oba tima, sudija Bastien je oba tima poslao u svlačionice i prekinuo dvoboj.

U trenutku prekida domaći tim je vodio 1:0, a pogodak je postigao Danac Kasper Dolberg u 49. minutu. Nakon toga se neko vrijeme čekao povratak igrača, ali na teren su izašli samo igrači Nice. Sudija je nakon čekanja igrača Marseja koji se su istuširali i odlučili da neće izaći na teren sudio kraj pa je izgledno da će ova utakmica biti upisana 3:0 za Nicu.

Kako piše Radio Monte Karlo, a to dokazuju i fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama, bilo je i krvi. RMC navodi da su navijači Pajeu ogrebali leđa, a Mateo Gendouzi i Luan Peres su nakon utakmice pokazali kako su ih gušili.

Izvor: Index.hr/ATV