Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da je na sastanku najužeg rukovodstva stranke sa predsjednicima opštinskih i gradskih odbora na Kozari jasno rečeno da će biti izvršena revitalizacija, rekonstrukcija i osvježavanje stranačke i kadrovske strukture.

“Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik jasno je poručio da je potrebno uvesti operaciju kontrole jer je SNSD prevelika partija i ima mnogo kadra, te da treba svi da budu na ocjeni. Kada je riječ o rukovodećim funkcijama, nije stvar da budete samo lojalni partiji, već su potrebni i rezultati za dobrobit naših građana i Republike Srpske. Sigurno je da niko neće biti pošteđen i da će bilo čiji rad biti podložan ocjenjivanju koje će biti relevantno”, istakao je Petrović, dodavši da smatra da su svi dobro shvatili tu poruku lidera SNSD-a.

On je naglasio da će oni koji ne budu imali rezultata ili ne budu radili predano svoj posao biti zamijenjeni.

“Mijenjaćemo one koji smatraju da nemaju motiva da rade jer je svako od njih došao uz nečiju saglasnost i logično je da taj koji mu je dao saglasnost ocijeni njegov rad. Dosta kadra smo mi već i osvježili, ali mislimo da ima još mjesta za rekonsturkcije, da možemo i drugima datu šansu i postići dosta dobrih rezultata”, istakao je Petrović za trebinjsku Herceg televiziju.

On je naglasio da je na sastanku naglašeno da je potrebno biti više među našim stanovništvom, ostvariti što više kontakata sa njima, doći do svakog čovjeka i razgovarati.

“Takođe, moramo što više biti na terenu, prezentovati ljudima šta je urađeno. Mi mnogo toga uradimo, ali nije dovoljno predstavljeno u javnosti, jer mi nismo ti koji stalno nosimo telefone, kamere, niti objavljujemo svaki naš korak na društevnim mrežama”, rekao je Petrović, naglasivši da se treba fokusirati na prezentaciju urađenih stvari i komunikaciji sa ljudima.

On je rekao da je stranački skup na Kozari bio veličanstven, da je više od 20.000 ljudi željelo da čuje poruke predsjednika SNSD Milorada Dodika.

“Sa skupa su upućene poruke mira, jedinstva i sloge. Pokazali smo našu snagu, želju i volju da živimo normalno na svojim vjekovnim ognjištima. Mi ne želimo nikoga da napadamo ali nećemo dozvoliti ni da nas napadaju”, rekao je Petrović, naglasivši da je skup na Kozari pokazao snagu najjače političke partije kao što je SNSD.

Autor: SRNA/ATV