smart

U Prijedoru su potpisani ugovori o realizaciji pet infrastrukturnih projekata u koje će biti uloženo više od 1,8 milion KM.

Preduzeće “Prijedorputevi” će rekonstruisati Ulicu majora Milana Tepića čiji su radovi procijenjeni na 799.500 KM, a biće plaćeni iz budžeta grada Prijedora.  Ugovoreni rok za izvođenje radova je 90 dana, dok istovremeno iz “Prijedorputeva” poručuju da bi posao mogao biti završen i za 60 dana.

Ovo preduzeće je izabrano na tenderu za izgradnju vodovoda u Čarakovu u koji će iz lokalne kase biti uloženo 78.273 KM. “Prijedorputevi” će  asfaltirati igralište u Rizvanovićima sa 14.000 KM koje su obezbijedili Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i Fond za povratak BiH.

Preduzeće Niskogradnja Marjanović će u industrijskoj zoni Celpak raditi Ulicu C 106, koju finansira Vlada Republike Srpske sa 843.998 KM, te izgraditi dio kanalizacije u naselju Јanjića pumpa vrijednu 101.000 KM koju finansira Sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske. Ovi radovi bi trebalo da budu završeni za 45 dana.

Ugovore o izvođenju radova sa ova dva lokalna preduzeća potpisao je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

– Ono što tražimo od izvođača je kvalitet i sve u skladu sa ugovorima, a grad će, osim kontrole i nadzora Zavoda za izgradnju grada, dati još jednog člana iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove da se uvjerimo da su radovi izvedeni na najbolji način – poručio je Pavlović.

Izvor: Srpskainfo