Aleksandar Jovičić, dijete Rudar Prijedora koji je stasao zajedno sa Sinišom Saničaninom, današnjim štoperom beogradskog Partizana, odigrao je 100. utakmicu u dresu hrvatskog prvoligaša Gorice.

Popularni Jova koji je već drugu sezonu i kapiten pomenutog kluba iz istoimenog mjesta, predgrađa Zagreba, stoti put je obukao dres Gorica protiv Slaven Belupa iz Koprivnice u subotu, a domaćin je dobio meč minimalnim rezultatom 1:0, pa su na taj način saigrači Jovičiću uljepšali jubilej.

Njemu je prije početka utakmice protiv Slaven Belupa predsjednik Gorice Nenad Črnko uručio poklon dres kluba sa brojem 100 da ga podsjeća na ovaj jubilej.

Jovičić je prije tri godine upravo iz Koprivnice stiga u Goricu, a prethodno je nosio dres i Istre 1961 iz Pule. Ponikao je u omaldinskom pogonu Rudar Prijedora, a nastupao je još za banjalučki Borac i Krupu prije odlaska u Hrvatsku.

Bio je mladi reprezentativac BiH kod selektora Darka Nestorovića, a postao je i “A” reprezentativac BiH kod Ivajla Peteva koji ga je stavio na spisak i za septembarske utakmice sa Francuskom i Kazahstanom, te prijateljski meč sa Kuvajtom. Jovičić zajedno sa Saničaninom čini štoperski par reprezentacije.

prijedor24h