Gradonačelnik Dalibor Pavlović je potpisao ugovore sa izvođačima radova kojim se do kraja godine rješava nekoliko značajnih infrastrukturnih pitanja u gradu Prijedoru. Ugovori su potpisani sa preduzećima “Prijedor Putevi” A.D. Prijedor i “Niskogradnja Marjanović” D.O.O. Prijedor.

Sredstva za projekte obezbjeđena su iz budžeta Grada Prijedora, Vlade Republike Srpske, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Sekreterijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske. Najznačajniji projekat za Grad i građane Prijedora je rekonstrukcija ulice Majora Milana Tepića koja je u samom centru grada i koja je stvarala najviše problema našim građanima, istakao je Dalibor Pavlović. “Ugovor je potpisan sa preduzećem “Prijedor Putevi” A.D. Prijedor, iznosi 799.500,00 KM i u potpunosti se finansira iz budžeta Grada Prijedora.” Potpisan je i ugovor sa preduzećem “Niskogradnja Marjanović” D.O.O. Prijedor za asfaltiranje ulice C106 u Industrijskoj zoni “Celpak” kojeg finansira Vlada Republike Srpske u visini od 843.998,00 KM. Potom, za izgradnju vodovoda u naselju Čarakovo potpisan je ugovor u vrijednosti od 78.273, KM kojeg finansira Grad Prijedor. Sekreterijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske finansira izgradnju kanalizacije u naselju Janjića pumpa i on iznosi 101.000,00 KM. Projekat kojeg finansiraju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Fond za povratak BiH podrazumijeva izgradnju igrališta u naselju Rizvanovići u iznosu od 14.000,00 KM.

“Pri potpisivanju ugovora dogovoreno je ono što je Grad tražio od izvođača, a to je da radovi budu kvalitetno urađeni, da se sve uradi u skladu sa potpisanim ugovorom, a Grad će pored kontrole i nadzora od strane Zavoda za izgradnju grada Prijedora dati još jednog člana iz nadležnog gradskog Odjeljenja kako bi bili uvjereni da su radovi bili izvođeni i izvedeni na najbolji mogući način”, potvrdio je Pavlović. Gradonačelnik je još i dodao da Grad nastavlja sa sličnim projektima u cilju rješavanja dugogodišnjih problema koje građani imaju, te izrazio zadovoljstvo što su najbolji ponuđači na raspisanim tenderima bile upravo firme iz Prijedora jer se na taj način poboljšava i privreda Grada Prijedora.

Radenko Crnogorac, direktor “Prijedor Putevi” A.D. Prijedor je potvrdio da se u okviru rekonstrukcije ulice Majora Milana Tepića vrši i rekonstrukcija vodovodne mreže, vrelovodne mreže i rekonstrukcija oborinske kanalizacije, sa obostranim trotoarima po čitavoj dužini, dodatno se zadržavaju gabariti postojeće saobraćajnice, zadržava se i jednostrano parkiranje na obe strane ulice, pravi se potpuno nova rasvjeta, a izvode se radovi i na hortikulturi. Obzirom na lokaciju ulice organizacijom saobraćaja će se omogućiti izlaz i protok vozila ovim dijelom centra grada.
Ognjen Marjanović, tehnički rukovodilac u preduzeću “Niskogradnja Marjanović” D.O.O. Prijedor potvrdio je da preuzete poslove planiraju završiti do kraja oktobra tekuće godine.

Izvor: prijedorgrad