Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulin ocijenio je da bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović voli da suočava Srbiju sa onim što misli da je istina, ali nikada ne suoči sebe sa onim što je srpska istina, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

Vulin je, povodom zahtjeva BiH za izručenje Dušana Kornjače, koji je u Sarajevu optužen za ratne zločine, istakao da “iskopane oči sudije Ilića i preko 3.000 pobijenih Srba u Podrinju zaslužuju istinu, a zločinac /Naser/ Orić zaslužuje kaznu za zlo koje je počinio”, navodi se u saopštenju.

Ocjenjujući da Džaferović voli da glumi žrtvu, ali da, kada gluma prođe, ostane istina, Vulin je istakao da je istina da Orić ima Interpolovu potjernicu izdatu u Srbiji i da ni za jedan zločin nije odgovarao.

Vulin je podsjetio da je istina da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Srebrenici da oda počast bošnjačkim žrtvama, a da ni jedan bošnjački lider nije odao poštu srpskim žrtvama.

– Istina je da su Vučića pokušali da ubiju u Srebrenici, a da za to do danas niko nije uputio ni izvinjenje, niti je bilo ko odgovarao – naglasio je Vulin.

Izvor: Tanjug/RTRS