Gradonačelnik Dalibor Pavlović pozvao je mještane MZ Tukovi na razgovor u prostorije mjesne zajednice kako bi od njih čuo koji su to problemi i prioriteti koje oni imaju, te da se kroz razgovor i dijalog pronađu moguća rješenja.

Predsjednik Savjeta MZ Zoran Jeftić je naglasio da su pitanje kanalizacije i poplava najveći problemi mještana ove lokalne zajednice. “U ovoj mjesnoj zajednici je dosta toga stalo. Od Gradonačelnika očekujemo neke pomake, da napravimo kanalizaciju, da vidimo šta možemo da uradimo, ali da već jednom krenemo da radimo. Tukovi su prigradsko naselje i ovi građani ovde to zaslužuju”, izjavio je Zoran Jeftić. Dodatno je naveo nedostatak trotoara na cesti za LJubiju, slab pritisak vode u gornjem dijelu Tukova, sporo dobijanje građevinskih dozvola zbog nepostojanja regulacionog plana za Tukove i drugo. Urbanistički plan, regulacija rijeke Sane, kanalizacija, rekonstrukcija društvenog doma su samo neki od spornih pitanja.

Gradonačelnik Dalibor Pavlović je potvrdio da Grad Prijedor planira da angažuje ovlaštenu kuću koja će uraditi analizu stanja postavljene kanalizacije, da utvrde da li je uošte za upotrebu, te ako nije, na kom mjestu postoje problemi i da li su oni rješivi. “Tukovi moraju imati kanalizaciju posebno iz razloga što je ovo mjesto nedaleko od bunara pitke vode, i kada Sana poplavi velika je opasnost da ugrozi izvoršte i da fekalije uđu u izvorište koje koristi čitav grad” naglasio je Pavlović i dodao da u Tukovima postoje problemi sa kojima je Gradska uprava upoznata i na kojima će raditi u skladu sa budžetskim mogućnostima. Kada je u pitanju zaštita od poplava, postoji obećanje Vlade Republike Srpske da će obezbjediti sredstva za te namjene. Gradonačelnik je istakao da je Grad u fazi izrade projekta zaštite od poplava i mnogih drugih, a na osnovu kojih će tražiti sredstva od Vlade Republike Srpske i drugih donatora.

Izvor: prijedorgrad