Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović istakao je da je obaveza lokalnih rukovodstava da kreiraju projekte koji će omogućiti bolji život građana Republike Srpske, te da će Vlada odobriti i finansirati samo one koji su perspektivni.

– Јedna od poruka predsjednika SNSD-a Milorada Dodika sa stranačkog skupa na Kozari odnosi se na načelnike i gradonačelnike, odnosno lokalna rukovodstva koja treba da kreiraju projekte, riješe imovinska pitanja i infrastrukturu, te da ih delegiraju Vladi Republike Srpske koja će prihvatiti i obezbijediti novac za one projekte koji imaju smisla, što znači koji će omogućiti bolji život naših građana – pojasnio je Petrović.

On je ocijenio da pojedine lokalne zajednice kreiraju projekte od kojih nema nekih efekata za građane i koji ne utiču na povratak stanovništva i njihov opstanak u Srpskoj.

– Potrebni su projekti koji će omogućiti perspektivu na ovim prostorima. Budžet za te investicije biće pozamašan i sada je samo na lokalnim rukovodstvima da definišu projekte za održivi razvoj Republike, za opstanak i dolazak ljudi u Srpsku, i u tom smislu treba ozbiljno shvatiti poruku investicionog ciklusa za 2022. godinu – rekao je Petrović za trebinjsku Herceg televiziju.

Petrović je dodao da će to sigurno biti trogodišnji investicioni ciklus, jer ozbiljni projekti zahtijevaju duže vrijeme, a sve s ciljem razvoja Republike Srpske i bolje budućnosti njenih građana.

Autor: SRNA/RTRS