Nakon što se nedavno na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem finalista popularnog takmičenja “Zvezde Granda” Sadik Hasanović pjeva nacionalističke pjesme i nakon što ga je narod osudio zbog toga, folker je vraćen sa granice sa Srbijom.

On je medije BiH naveo kako mu je stigao papir u kojem piše da mu je navodno doživotno zabranjen ulazak u Srbiju.

Nakon što mu je zabranjeno da uđe u Srbiju, Hasanović kaže da nije ni pokušao da dođe u našu zemlju već u njegov Novi Pazar.

– Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati – rekao je Hasanović, piše Informer.

On se ni malo ne stidi što je u pjesmama veličao Nasera Orića.

– Ja sam to što jesam, i ne stidim se toga. Ne kapiram zbog čega bi trebalo da mi bude žao? Pa šta ako sam pjevao o Naseru Oriću? Imam pravo da slavim Orića! U pesmi “Oj, Nasere, srebrenički sine” nema ništa uvredljivo! Kada i ostali muzičari odgovore na pitanje da li se kaju što su pjevali takve pjesme, i ja ću vam dati odgovor – rekao je Sadik, piše gorenavedeni list.

Inače, kada se cijeli skandal desio sa spornom pjesmom, “Grand” produkcija javno se ogradila od postupka “Zvezde Granda”.

– Napominjemo da je kroz “Zvezde Granda” do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost. Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i vjersku mržnju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi. Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnost, smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovića načinjenih u vrijeme kada je bio maloljetan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice – zaključio je “Grand” u saopštenju, prenosi Blic.

Izvor: Srpskainfo