U Prijedoru je i dalje rad tržnih centara nedjeljom dozvoljen do 13 sati i on neće biti produžen na 22 sata.Novu odluku o radnom vremenu u Prijedoru odbornici su usvojili jednoglasno.

Nacrt odluke, kojim je bilo predviđeno duže radno vrijeme nedjeljom, bio je dostavljen građanima na javni uvid na sajtu Gradske uprave i stiglo je 107 komentara građana. Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je 105 građana bilo protiv produženja radnog vremena nedjeljom.

Samo je u jednom komentaru bilo podržano produženje radnog vremena nedjeljom, dok jedan građanin nije bio opredijeljen u svom komentaru. Zahtjev za produženje radnog vremena nedjeljom Gradskoj upravi u Prijedoru dostavili su određeni tržni centri.

Gradonačelnik Pavlović je istakao da nova gradska uprava poštuje volju i mišljenje građana i da nije moguće da neko izvrši uticaj ili pritisak na lokalnu vlast. Pavlović je najavio da će biti urađen elaborat o mogućnosti da se potpuno zabrani rad nedjeljom, ukoliko to ne bude imalo negativnih uticaja na privredu i ekonomiju grada na Sani. Novom odlukom definisano je da dragstori moraju raditi 24 sata dnevno i da ne smiju skraćivati radno vrijeme.

Izvor: Srpskainfo