Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Vukašinu Šijanu (22) i još dvojici osumnjičenih da su 19. jula učestvovali u pucnjavi u Surčinu, u kojoj je u noge ranjen 34-godišnji Boris J.

Pored Vukašina, koji je sin Zorana Šijana, nekadašnjeg vođe tzv. surčinskog klana ubijenog 27. novembra 1999. godine, pritvor je produžen i prema M.M. i M.K, objavio je Pink prenoseći pisanje Tanjuga.

Odluka o produženju pritvora za još 30 dana donijeta je 17. avgusta, precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

M.M. se tereti za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu, dok se prema Šijanu i M.K. preduzimaju dokazne radnje zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu.

Oni se sumnjiče da su u ponedjeljak ujutru, 19. jula, u Surčinu došli ispred kuće Borisa J. kojem je, nakon verbalne rasprave, kako se sumnja, M. M. ispalio nekoliko hitaca u predjelu nogu.

Zoran Šijan ubijen je 27. novembra 1999. godine, rafalima iz “škorpiona” i “kalašnjikova” dok je u “mercedesu” čekao zeleno svjetlo na uglu Nemanjine i Svetozara Markovića.

Izvor: Kurir