U Banjaluci danas počinje prodaja mjesečnih karata. Gradonačelnik Draško Stanivuković podlegao je pritisku autoprevoznika, te im garantovao da će u što skorijem periodu pronaći rješenje za njihove probleme.

“U toku današnjeg dana nismo uspjeli održati sastanak sa Gradskom upravom, ali smo razmijenili mailove i dopise, gdje je gradonačelnik garantovao da će u narednom periodu sa nama sjesti i onako kako je obećao i juče izjavio, naći rješenje za probleme gradskog i prigradskog prevoza, nadoknađivanje naših gubitaka i složili smo se da je neophodno da danas kako je to i predviđeno ugovorom počne prodaja karata, tako da ćemo od 13 časova početi redovnu prodaju mjesećnih karata. Do početka mjeseca očekujemo, onako kako je gradonačelnik obećao, da ćemo obaviti taj sastanak na kojem će se dogovoriti dalju koraci i načini subvencionisanja pomoći za prethodne gubitke, čisto kako bi se što kvalitetnije pripremili za početak školske godine i zimsku sezonu”, rekao je za ATV Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”.

Garancije gradonačelnika Banjaluke da će ispuniti obećanja koja je dao autoprevoznicima vjerovatno se neće dopasti njegovom odborniku Ivanu Begiću (PDP) koji je ih žestoko kritikovao, samo zato što mjesecima traže sastanak sa predstavnicima Gradske uprave.

Izvor: ATV