Na listu onih koji bespravno grade upisala se i banjalučka gradska uprava. Tri mjeseca je prošlo od početka izgradnje fontane u Parku “Mladen Stojanović”. I u ta tri mjeseca, niko iz Gradske uprave, koja je inicijator gradnje, nije pokucao na vrata Ministarstva i tražio dozvole za gradnju. A morali su.

“Park Mladen Stojanović, gdje je fontana predviđena, odnosno koliko znam, već se izvode radovi dio ambijentalne cjeline koje je zaštićeno područje u skladu sa Odlukom Komisije za zaštitu spomenika kulture. Nadležno je ministarstvo za izdavanje svih dozvola i upravni nadzor nad sprovođenjem Zakona”, rekao je Miladin Gaćanović, pomoćnik ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Na pitanje zašto se nisu obratili Ministarstvu, iz Gradske uprave danas ne odgovaraju. Čitava situacija možda i ne čudi mnogo. Gradonačelnik je u nekoliko navrata pokazao da Zakon o legalizaciji ne poznaje. Čudi zato što upravo na nelegalno izgrađenim objektima, Draško Stanivuković gradi politiku.

“Evo gdje je nelegalna. Ali će odmah doći druga inspekcija da to pregleda, doći će komunalna policija, doći će sve i jedan nadzor”, govorio je Stanivuković.

I hoće, po svemu sudeći i u Park “Mladen Stojanović”.

Fontana u Parku Mladen Stojanović bi trebalo da asocira na onu koja se nekada nalazila u parku Petar Kočić. Nostalgija ipak nije opravdanje za nepoštovanje Zakona.

U Ministarstvu Stanivukoviću poručuju da bi, ko god da finansira izgradnju fontane, penale zbog nelegalne gradnje, kroz budžet grada, na kraju mogli da plaćaju građani Banjaluke.

Izvor: banjaluckeprice