Danas će u Srpskoj biti kiše, a temperatura će najviše ići do 26 stepeni na jugu.

Analiza Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuje da je sa ponedjeljkom, 23. avgustom, prestao posljednji toplotni talas ovog veoma toplog ljeta.

– Ova sedmica će biti vrlo promjenjiva, mjestimično s kišom i temparaturama koje su primjerene jeseni. S kišom će biti i danas, a neće izostati ni pljuskovi s grmljavinom. Uz to će ići i pad temperature za 10 do 15 stepeni Celzijusa. Najniža dnevna temperatura se očekuje danas, u pojedinim regijama će biti i ispod 20 stepeni – od 15 do 20 stepeni, na jugu do 26, a u planinama od osam stepeni – objavljeno je na sajtu HMZ RS.

Nakon vedre noći, sutrašnje jutro će biti najsvježije – od osam do 14 stepeni, na jugu do 16, a u planinama od pet stepeni. Nakon toga će se promjenjive vremenske prilike i dalje zadržavati, uz predah od padavina u četvrtak, a zatim nas ponovo na prelazu između petka i subote očekuje kiša, uz temperaturu sličnu današnjoj.

Početak septembra i klimatološke jeseni, obećava nakratko stabilizaciju vremena, uz promjenu strujanja na jugozapadno i priticanje toplog vazduha. To obećava lijepo i ponovo toplije vrijeme, prvo sa temperaturama blizu ljetnih – od 20 do 25 stepeni, a do kraja sledeće sedmice i ljetnih – od 30 do 35 stepeni.

Izvor: Srpskainfo