Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je danas da predsjednik DNS-a Nenad Nešić nikada nije pokazivao brigu za preduzeća “Mofas” i “Famos” i da su “njegove ambicije isključivo bile vezane za njegov lični interes i profit, za šta je razvio svima poznat model funkcionisanja”.

Jadna je ona zemlja u kojoj na spasavanje nečega poziva čovjek koji je potpuno destruktivan i koji je sve podredio sebi i svom ličnom interesu – rekao je Ćosić Srni reagujući na Nešićev poziv gradonačelniku da se uključi u spas posljednje fabrike u ovom gradu, te obezbijedi makar dio sredstava za radnike koji su bez primanja već nekoliko mjeseci.

Ćosić je rekao da su on i Nešić bili dio zajedničke vlasti, ali da u proteklih devet godina nikada od njega nije čuo nikakavu brigu, niti interesovanje za pitanje funkcionisanja fabrike “Mofas” i “Famos”.

– Sve što smo radili, radili smo kao Opštinska uprava, zajedno sa predstavnicima “Mofasa” i “Famosa” i sa Vladom Republike Srpske. Nebrojeno je mnogo načina na kojima smo im pomogli i nebrojeno puta je Vlada Srpske na različite načine intervenisala – podsjetio je on.

Prema njegovim riječima, za sve to vrijeme Nešić se nikada nije interesovao, niti ga je zanimalo šta će biti sa “Mofasom” i “Famosom” i u vremenu kada se dešavaju jako loše stvari on se sad sjetio da nekog proziva.

– Samo nemojte Vi, gospodine Nešiću. Sjećamo se dobro Vašeg “audija A6” i kako ste ga kupovali i nabavljali, kako ste dijelili pare iz “Puteva Republike Srpske”. Znamo i vaš model funkcionisanja na mjesečnom nivou po principu – deset odsto meni, a onda će faktura biti plaćena – poručio je Ćosić.

On je istakao da takav Nešićev model funkcionisanja svi dobro znaju.

Nešić je pozvao premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da odmah smijeni, kako ga je nazvao stečajnog ministra privrede Vjekoslava Petričevića jer ignoriše zaključke Vlade vezano za probleme u preduzeću “Mofas” iz Istočnog Sarajeva. Nešić je pozvao i LJubišu Ćosića da se uključi u spas posljednje fabrike u ovom gradu, te obezbijedi makar dio sredstava za radnike koji su bez primanja već nekoliko mjeseci.

Autor: SRNA/Srpskainfo