Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Srebrenka Golić izjavila je danas da gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković koristi svaku priliku da joj prijeti da će, kad više ne bude na toj funkciji, završiti u zatvoru.

Služeći se pri tom bezočnim lažima i pokazujući već poslovično neznanje, koje pokušava sakriti vikom. Srećom, građani su već prepoznali koliko se praznine i opsjene krije iza njegovih velikih gromoglasno izgovorenih riječi. Draško Stanivuković laže, beskrupulozno, drsko laže – poručila je Golićeva.

Ona kaže da se gradonačelnik ponaša kao da je Banjaluka njegova tabla za društvenu igru Monopol, smatrajući da može i smije graditi i rušiti po svom nahođenju.

Golićeva je citirala današnju Stanivukovićevu izjavu u kojoj kaže da će “kajak srušiti kad mu klikne“.

– Sramota je da gradonačelnik najvećeg grada u Srpskoj otvoreno, pred kamerama,  priznaje da radi kako mu „klikne“, a ne po zakonu, a tragično je da o tome što radi i govori nema ama baš nikakvog znanja. Gospodine Stanivukoviću, kad ste toliko sigurni u ispravnost svojih  rješenja, zašto čekate oktobar da vam klikne  da srušite „kajak“, zašto odugovlačite, od prošle godine se čeka da Vama „klikne“ – upitala je Golićeva.

Ona kaže da je Stanivuković preuzeo ulogu i tužioca i sudije, podižete tužbe i donosi presude po sopstvenom nahođenju. Za takvu ulogu, kaže Golićeva, treba specifično znanje koje se dobija završenim pravnim fakultetom, položenim pravosudnim ispitom, a onda dugogodišnjim studioznim učenjem i radom, a ne praznim pričama “vječitog” studenta.

– Gospodine gradonačelniče, to šta i kako Vi radite, u krivičnom zakonu se zove samovlašće! Vi konstantno vršite pritisak na svoje podređene, koji više ne rade po zakonu već kako vama „klikne“, vršite pritisak na Ministarstvo da donosi nezakonita rješenja – navodi Golićeva.

Predugo bi, ističe ona, trajalo da se pobroje sve nezakonite radnje koje je stanivuković izvršio od kako je preuzeo vlast. Od njegove vladavine, dodaje Golićeva, jedino pozitivno je što su građani za relativno kratko vrijeme shvatili da on nije neko ko će donijeti promjene i što će upravo oni koji su od njega mnogo očekivali spriječiti da ikad  postane dio republičke vlasti.

– Učinite nešto za sebe, učite, proučite zakone, naučite sistem uprave, ne dozvolite da vas građani zapamte kao neznalicu koji je mnogo htio, mnogo započeo, ali nije znao – poručila je Golićeva.

Izvor: Srpskainfo