Aktivnost gradonačelnika Prijedora da razgovara sa mještanima mjesnih zajednica o njihovim aktuelnim problemima i potrebama nastavljena je večeras susretom sa mještanima Urija.

Predsjednik Savjeta MZ Urije Dušanka Dobrijević izrazila je zadovoljstvo što su i mještani Urija došli na red i da gradonačelnik svoj program realizuje na teritoriji ove mjesne zajednice budući da je ovo veliko područje i ima veliki broj stanovnika.
” I nas muči infrastruktura i ovdje su ostali nezavršeni veliki projekti, kao što je projekat vodosnabdijevanja i mi u naš program za svaku godinu stavljamo da te poslove treba završiti”, rekla je Dobrijevićeva.
Ona je dodala da je njihov problem, gdje očekuju podršku gradske vlasti, nedostatak trotoara.
“Imamo veliki broj učenika , ali i velikih saobraćajnica bez trotoara i nedostaje nam negdje oko 2000 metara trotoara i to nam je svake godine u prioritetu. Potom je tu i asfaltiranje i nasipanje saobraćajnica, a tu je i nedostatak društvenog doma budući da imamo veliki broj aktivnosti, a za njihovu realizaiju i održavnje nemamo prostor”, rekla je Dobrijevićeva.
Ona je dodala da vjeruje da će ova vlast uspjeti da riješi bar one probleme i pitanja koja se tiču djece i omladine.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je izjavio da je ovakav susret sa građanima jedne velike mjesne zajednice kao što su Urije, a koja obuhvata i veliko Aerodromsko naselje, prilika da se evidentiraju svi problemi koji su uočeni od samog preuzimanja mandata.
” Biće evidentirani svi zahtjevi i smatram da je ovo jedna dobra prilika da se razgovara sa građanima budući da savjeti mjesnih zajednica nisu funkcionalni i imamo jako puno pritužbi na njihov rad”, rekao je Pavlović.
On je dodao da se nešto povoljnija situacija očekuje na jesen kada će biti održani izbori za savjete mjesni

Izvor: prijedorgrad