Budimir Krstović, poznatiji po nadimku Budo Banana i njegova kćerka Marina Krstović, pušteni su da se brane sa slobode, uprkos tome što je u njihovom hangaru u selu Mojanovići kod Podgorice nađeno tonu i po kokaina.

Prema riječima sudije za istragu Radomira Ivanovića, koji je inače u kumovskim vezama sa Krstovićima, nema dokaza koji su doveli oca i kćerku u vezu sa rekordnom zaplijenom droge u Crnoj Gori.

– Budimir Krstović i kćerka Marina su pušteni da se brane sa slobode, jer u spisima predmeta koji su prikupljeni povodom zaplene kokaina, nema dokaza koji bi doveli u vezu Krstoviće za šverc droge – rekao je podgorički sudija, a prenijeli crnogorski mediji. Inače, Marina je prošla poligraf, a porijeklo, odnosno “gazda” droge još uvijek nije poznat, prenosi Blic.

Inače, kako smo već naveli, pomenuti sudija je u kumovskim vezama sa Budom Bananom.

– Jesam prijatelj i imamo neke odnose koji se mogu dovesti u vezu s tim. Brat Budimirov je bio svjedok na krštenju mog sina prije nekih 30 godina. Ali za mene to nije sumnja u moje pristrasno postupanje. Ja uopšte nisam pristrasno postupao – rekao je Ivanović, kako prenosi portal RTCG.

Takođe je naveo da je upravo on naložio da se izvrši pretres njihovih poslovnih prostorija.

– Ja sam naredio da se izvrši pretres njihovih poslovnih prostorija, a i prije toga sam bio vezan za neke radnje koje su dovele do pretresa i otkrivanja te količine kokaina od tonu i 400 kilograma. Smatram da se mjera pritvora određuje izuzetno, ali sam umjesto pritvora odredio mjere nadzora tako što sam im oduzeo putne isprave, tako što sam im zabranio da napuste mjesto boravka u Crnoj Gori. I da se svakog mjeseca javljaju Upravi policije. To je za mene adekvatna mjera obezbeđenja prisustva okrivljenih u daljem toku vođenja krivičnog postupka protiv njih – zaključio je Ivanović.

Podgoričko Više javno tužilaštvo će se, kako navode tamošnji mediji, žaliti na ovu odluku.

Podsjetimo, crnogorska policija u noći 24. avgusta izvela je opsežnu akciju u Baru, Podgorici i Zeti protiv organizovanog kriminala u cilju suzbijanja nelegalne trgovine narkoticima. Akcija je izvedena uz saradnju Uprave prihoda i Carine Crne Gore, i tada je među bananama zaplijenjena droga, kokain velike čistoće. Droga je bila spakovana u 1.400 paketa od po kilogram, a na njima je bila napisana samo jedna riječ – COVID.

Naime, kontejner s bananama u kojem se nalazila tona i po kokaina, vrijedna oko stotinu miliona evra, u barsku luku pod zastavom Libije stigao je u gluvo doba noći brodom MSC “Charlote”, saopštile su Novosti. Ovo manje plovilo, tzv. fider-brod, koji iz italijanske luke Đoja Tauto preuzima kontejnere pristigle s dalekih destinacija i razvozi ih Jadranskim i Egejskim morem, prethodno je bio usidren u slovenačkoj luci Kopar.

Izvor: Srpskainfo