Prvih 71 od ukupno 493 đaka prvaka koliko ih je ove godine na području grada Prijedora sjeli su danas u školske klupe u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” za koje je organizovan svečani prijem.

Mališane je pozdravila vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović koja im je ispred grada Prijedora i u ime gradonačelnika poželjela dobrodošlicu i uspješan početak školovanja.
” Sretan početak nove školske godine želimo svim našim đacima prvacima kao i ostalim učenicima u osnovnim i srednjim školama”, poručila je Kasalovićeva.
Ona je dodala da je gradonačelnik tradicionalno obezbijedio poklon paketiće za đake prvake sa prvim bojankama i slikovnicama
“Osim poklona đacima prvacima, grad Prijedor će takođe obezbijediti i komplete udžbenika za učenike romske populacije kojim ih 56 ove godine i to za razrede od 5. do 9. razreda. Obezbjedićemo i školski pribor za učenike romske populacije”, istakla je Kasalovićeva.
Ona je dodala da grad Prijedor u svim segmentima podržava razvoj obrazovanja i unapređenje nastavnog procesa.

” Osim redovnih stipendija koje imamo za učenike i studente, ove školske godine ćemo imati i sportske stipendije gdje nastojimo da unaprijedimo i razvoj sporta za sve naše mlade talente do 18 godina”, rekla je Kasalovićeva.
Ona je dodala da su tu i jednokratne pomoći za učenike i studente, grantovi za višečlane porodice i za sve druge mlade talente iz oblasti obrazovanja, kulture i umjetnosti.
Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Zdravko Budimir , koji je direktor OŠ ” Desanka Maksimović” potvrdio je novinarima da je u svih 12 osnovnih škola sve spremno za početak nove školske godine.
. U svim školama su izvršene blagovremene pripreme. Izvršene su dezinfekcije prostorija, roditelji i djeca upoznati sa svim epidemiološkim mjerama kako bi školska godina mogla bezbjedno početi .Škole vode odnosno provode epidemiološke mjere koje su propisane od Instituta, kao i preporuke koje smo dobili od resornog ministarstva”, rekao je Budimir.
Na području grada Prijedora sutra u školu kreće oko 5300 osnovaca.

Izvor: prijedorgrad