Ni nakon povratka sa godišnjeg, od gradonačelnika Banjaluke nema odgovora na pitanje zašto je izbjegao pravila i procedure i na odmor sa rijaliti zvjezdama otišao bez rješenja. Dok svi ostali moraju da dobiju papir na kome piše u kom periodu i na koliko dana se ide, gradonačelnik, izgleda, ne mora. I nije samo problem što u tome, očigledno, ne vidi ništa sporno nego što, po ko zna koji put kad mu se ukaže na to da ni sam ne poštuje pravila u koja se često zaklinje, prebacuje priču na nešto ili nekog drugog.

“Gradonačelnik uvijek radi i kad deset dana nije ovdje – na telefonu sam, radim, možda sam pet minuta od grada, možda sam kilometar, možda dva to je potpuno irelevantno obzirom na ovo. Ili da budem malo precizniji, evo predsjednika Skupštine i sad je na godišnjem nema ga nikada na poslu. Ajde vi tamo preispitajte te vaše kadrove pa onda pitajte i mene”, kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Mladen Ilić, predsjednik banjalučke Skupštine kaže da je na poslu i da to gradonačelnik vrlo dobro zna. Za svoj godišnji je dobio rješenje koje mu je potpisao potpredsjednik Skupštine grada.

“Nisam na godišnjem odmoru, radim, svako jutro sam na poslu svakako. U srijedu imamo kolegijum za narednu sjednicu skupštine grada, mislim da bi gradoančelnik to trebao znati  jer me molio da to bude u srijedu zbog svih tih materijala. Na godišnjem odmoru sam bio nekih pet dana, međutim i tada sam morao dolaziti na posao jer  smo imali i nekih prijema, i mnogih drugih obaveza”, izjavio je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Pravilo je da godišnji odmor gradonačelniku odobri i potpiše njegov zamjenik. Draško Stanivuković nema zamjenika. Druga opcija je da se obrati Komisiji za izbor i imenovanja za odobrenje. To nije uradio.

“Ja sam siguran da bi ona tako nešto i potpisala i da ne bi bilo problema i da joj se niko nije obratio na temu godišnjeg odmora gradonačelnika. S te strane nismo ni mogli potpisati ništa, odnosno nismo ni mogli jer sam i sam član te komisije”, dodao je IlIć.

Nova administracija odavno govori da će zaobilaženje procedura biti nemoguće u njihovom mandatu. Kada je Draško Stanivuković u pitanju izgleda da je, itekako, moguće. Isto kao što je moguće da gradonačelnik za predsjednika Gradske skupštine kaže da je godišnjem odmoru dok ovaj sjedi na svom radnom mjestu samo sprat iznad.

Izvor: ATV