Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović sa saradnicima razgovarao je večeras sa mještanima Mjesne zajednice Donji Orlovci koja obuhvata i Donje Garevce i naselje Janjića pumpa.

“I ovdje smo došli da razgovaramo o problemima sa kojima se naši sugrađani iz ovih mjesta susreću , sa kojima smo mi upoznati, ali smo došli da čujemo od njih šta je to što ne znamo i što možemo zajedno da rješavamo”, rekao je Pavlović.
On je dodao da svaka mjesna zajednica trebalo bi da bude ravnomjerno zastupljena, te da sami građani kažu koje su to njihove najveće potrebe, a ne da oni iz Gradske uprave odlučuju o tome šta je za njih najbolje.
” To je jedan znak bolje saradnje između građana i Gradske uprave i ono što sam govorio u izbornoj kampanji da ćemo to uraditi, da ćemo otvoriti Gradsku upravu i to radimo i dolazimo među ljude da razgovaramo o problemima koje treba rješavati.”, rekao je Pavlović.

On je dodao da će krupniji infrastrukturni projekti čekati veći priliv novca u gradski budžet, ali u međuvremenu se neće sjediti skrštenih ruku i u razgovoru s mještanima prijedorskih naselja, tražiće se najbolja rješenja za njihove problem.
A mještani ovih naselja dijele iste probleme sa mještanima većine prijedorskih naselja ,a prioritet im je infrastruktura. Kako kažu, optimizam im ulijeva nova lokalna vlast, čiji ih predstavnici, za razliku od svojih prethodnika, obilaze i spremni su da ih saslušaju.
“Muče nas infrastrukturni problemi, putevi, voda, adaptacija društvenog doma u kojem bi narod trebalo da se češće okuplja. Vjerujemo da će sve krenuti nabolje, jer nas novi gradonačelnik, za razliku od prethodne vlasti, obilazi i želi da nam pomogne”, rekao je Dragomir Tomčić, mještanin Donjih Orlovaca.

Izvor: prijedorgrad