Jasmin Mulahusić, radikalni internet jurišnik SDA pušten je odlukom Suda BiH na slobodu. Nisu mu čak određene ni mjere zabrane, saznaje “Avazov” portal.

Za njega je Tužilaštvo BiH tražilo jednomjesečni pritvor, ali je Sud odbio prijedlog tužioca Olega Čavke.

Iz Tužilaštva BiH danas je zvanično saopšteno da je osumnjičeni bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama.

– Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje prevazilaze pitanja državne sigurnosti BiH. S obzirom da određeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizirati pitanje hapšenja navedenog osumnjičenog, Tužilaštvo BiH ih poziva da se suzdrže od neprimjerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosuđe, što može imati štetne posljedice po međunarodni ugled BiH, u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Navedeni osumnjičeni evidentiran je i od strane istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv sprečavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti- rečeno je iz Tužilaštva BiH

Protiv njega Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti i odavanja tajnih podataka.

Izvor: ATV