epa09452440 Novak Djokovic of Serbia reacts during the second set as he plays Jenson Brooksby of the US during their match on the eighth day of the US Open Tennis Championships the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 06 September 2021. The US Open runs from 30 August through 12 September. EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković je nastavio pohod ga sezonskom selmu plasiravši se u četvrtfinale US opena.

Srpski teniser je u osmini finala turnira u Njujorku savladao Džensona Bruksbija sa 3:1, po setovima 1:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Međutim, nije pobjeda bila nimalo laka, a start meča u potpunosti je pripao Amerikancu.

Čak 11 neiznuđenih grešaka napravio je srpski teniser u prvom setu, a pored toga lošim izborom judaraca omogućio je rivalu da poentira u nekoliko navrata.

Bruksbi je iskoristio gotovo svaku dobijenu šansu, te nošen velikom željom neočekivano lako dobio prvi gem sa 6:1 za svega 29 minuta igre.

FOTO: JASON SZENES/EPA
FOTO: JASON SZENES/EPA

Na startu drugog seta Nole je pkazao potpuno drugo, ono svoje pravo lice, te je veoma sigurnom igrom, uz nekoliko sjajnih poena poveo sa 3:0.

Uslijedio je gem koji je poslije 12 poena pripao Bruksbiju da bi u sljedeći bio maratonski, 20-minutni i najuzbudljiviji u kom je Amerikanac iskoristio šestu priliku da oduzme servis Srbinu koji je propustio četiri šanse da zadrži prednost brejka.

Međutim, već u sljedećem gemu je vratio tu prednost, a onda su oba tenisera do kraja dobili svoj servis, te je set pripao Đokoviću sa 6:3.

Treću brejk loptu iskoristio je prvi nosilac turnira da bi poveo sa 1:0 u trećem setu, zatim je spasio jednu na svoj servis.

FOTO:
FOTO:

U trećem gemu je poslije velike borbe oduzeo još jedan Ameriknacu, te nakon toga poveo i sa 4:0 na svoj servis.

Nakon toga nije bilo brejkova, tako da je Đoković do prednosti od 2:1 došao dobivši treći set sa 6:2.

Sa nulom je Novak uzeo brejk na otvaranju četvrtog seta, a zatim i svoj servis, međutim, Bruksbi se nije predavao, tako da je sa nulom stigao do 1:2.

Revanširao se Đoković, zatim su oba tenisera uzela svoj servis, a ond aje nole napravio novi brejk, pa osvojio svoj gem za pobjedu.

U četvrtfinalu će se Novak sastati sa Italijanom Mateom Beretinijem.

Izvor: Srpskainfo