Nema komemoracije, a na sahrani u njegovom rodnom selu, Malom Palančištu pod Kozarom, okupiće se samo porodica i najbliži prijatelji. Tako će biti ispraćen Živko Radišić, političar impresivne karijere, čuven po skromnosti.

Bila je to njegov izričita želja, koju je saopštio još prije nekoliko godina i pri tome je ostao do posljednjeg dana. Htio je da bude ispraćen skromno, kako je i živio. Nije želio da se njegov ispraćaj pretvori u spektakl, da iz poštovanja pema Živku, ne upotrijebim neku drugu riječ rekao je za Srpskainfo jedan od dugogodišnjih Radišićevih prijatelja.

On je dodao da nije isključeno da će se na sahrani okupiti čitavo selo, jer je takav običaj i jer je za mještane Radišić bio i ostao “naš Živko”.

– Uostalom, njegova želja da bude sahranjen skromno i u užem krugu najbližih, nije se odnosila na komšiluk. On je bio blizak sa komšjama u rodnom kraju – kaže naš sagovornik.

Na sahrani će govoriti samo jedna osoba, Biljana Rodić Obradović, nekadašnja potpredsjednica i portparolka Socijalističke partije i Živkova bliska prijateljica.

Ona se još 2002. godine, nedugo nakon što je na čelo SP izabran Petar Đokić, povukla iz politike.

Biljana Rodić Obradović nije htjela da se “odrekne” Radišića i napustila je Socijalističku partiju, zbog čega je ostala bez posla u Fondu zdravstvenog osiguranja RS, kojim je u to vrijeme rukovodio Dragutin Ilić. Kasnije je sudskom odlukom vraćena na radno mjesto, ali se nikad nije vratila u politiku.

Ona će na sahrani govoriti po želji Živka Radišića, a mnogi komentarišu da je ta njegova odluka “poruka za one koji znaju prepoznati poruku.”

Izvor: Srpskainfo