Gradonačelnik Draško Stanivuković prijeti protestima ako se ne usvoji rebalans budžeta, rekao je Neven Stanić nakon sastanka Kolegijuma gdje je prisustvovao i Stanivuković.

“Postoji poziv, ucjena i prijetnje od strane gradonačelnika Stanivukovića ako se ne usvoji rebalans Budžeta da će on pozvati ljude na protest. Banjaluka nije divlji zapad i da se krucijalne i glavne stvari rješavaju na ulici. Ovo je civilizacija, razgovaramo za stolom i dolazimo do kompromisa. Na mene lično ne može niko da utiče. Niko ne može da prijeti, da me ucjenjuje, ja to ne dopuštam. Pozivao sam gradonačelnika na razgovore o budžetu, infrastrukturi itd. dobili smo budžet u principu “uzmi ili ostavi”. Tako je i sa rebalansom. Ne znam da li je neko pozivao na proteste kada je Stanivuković bio odbornik i glasao protiv usvajanja budžeta”, rekao je Neven Stanić.

Nije prvi put da Stanivuković demonstrira silu kroz proteste koji su dobro organizovani sa kičmom aktivista PDP-a. Prije nekoliko mjeseci na protestu ugostitelja, organizator je bio njegov dobar prijatelj i saradnik, dok su među okupljenima bili PDP aktivisti.

Dakle, Stanivuković i jeste u situaciji da iznese ovakvu prijetnju, a i da je realizuje.

Sljedeća Skupština grada održaće se 21. septembra.

Izvor: ATV