– Kome nakon 10 godina od ovog događaja trebaju ovakve optužbe i u koje svrhe ostaviću javnosti Republike Srpske da procijeni. Razumijem bol porodice i žalim zbog njihovog gubitka, ali to im ne daje za pravo da iznose klevete na moj račun. Ovim putem obavještavam javnost da sam primoran da ovo rješavamo sudskim putem, jer jesam dužan da trpim kritiku, ali ne i monstruozne laži, jer ja nisam samo član Predsjedništva. Јa sam i sin i otac i djed i moja porodica ne bi smjela da bude žrtva ovakvih konstrukcija – istakao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše gnusne optužbe na njegov račun u vezi sa stradanjem mladića Nikole Đurovića.

Dodik je poručio da svi koji se igraju osjećanjima ožalošćene porodice zarad ostvarivanja političkih poena nisu ništa drugo do lešinari.

– Ako opozicija i njihov medijski predvidnik BN TV nemaju drugu argumentaciju u političkoj borbi protiv SNSD-a i Milorada Dodika onda moram da konstatujem da su dotakli dno. Političko i profesionalno odavno, a ovo je njihovo ljudsko dno – poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Autor: SRNA/RTRS