Glavnoosumnjičeni i ujedno šesta osoba umiješana u ubistvo Erduana Abazija u Sarajevu uhapšena je sinoć na području Gradiške.

Po raspisanoj potrazi Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, razmjenjujući operativna saznanja sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BIH i policijom MUP RS, PU Prijedor i PU Gradiška, lociran je i na području Gradiške slobode lišen N. A. rođen 2001.g. Isti se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo, te je lociran i uhapšen zahvaljujući dobroj saradnji i razmjeni operativnih saznanja i informacija.

Ovom prilikom se zahvaljujemo za vrlo uspješnu saradnju OBA BiH i MUP RS, PU Prijedor i PU Gradiška – poručio je portparol MUP Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić za Avaz.

Podsjećamo, u tuči koja se desila juče iza 18 sati u ulici Adema Buče ubijen je 19- godišnji Erduan Abazi, a policija je u saradnji s kolegama iz Živinica istog dana uhapsila Aliju Abazija (40).

Ranije su juče privedeni  još V. A. (21), K. A (40), M. A. (19) i D. A. (23) i svi se prezivaju Abazi.

Među danas privedenim je i Valentino Abazi. Njegov branilac, advokat Omar Mehmedbašić , kazao je da su njegov branjenik, a i ostali koji su privedeni, pokušavali da spriječe napad na Erduana.

Izvor: Srpskainfo