Lider SDA Bakir Izetbegović treba da pozabavi onim šta se dešava po džamijama i paradžematima u Federaciji BiH, a ne da svaki trenutak koristi da iskaže mržnju prema Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, izjavio je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva za pravna pitanja Milan Tegeltija.

– Očito je da iz Izetbegovića progovara islamski radikalizam koji u svemu srpskom i pravoslavnom, hrišćanskom, vidi neprijatelja, kako narod tako i njegovu crkvu – konstatovao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, Izetbegović govori o nekakvoj civilizovanoj BiH, a ne poštuje osnovne civilizacione norme, poštovanje drugog i drugačijeg, poštovanje drugih vjera.

– Bakir bi da se se Srbi popravljaju po nekim njegovim aršinima, jer eto kako već reče Srbi su loš narod, genocidaši…. -naveo je Tegeltija.

Tegeltija je istakao da su Srbi dobar, slobodarski, gostoljubiv i veseo narod, ali isto tako i hrabar i kada mu se dirne u ono što jeste, u njegovu slobodu ili njegovu crkvu, spreman je te vrijednosti da brani po bilo koju cijenu.

– Zato Bakire, bavi se problemima u FBiH i među Bošnjacima, dalje ruke od srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve jer vrijednosti srpskog naroda i njegove crkve ne mogu da se nauče čitajući poneku knjigu. S njima se odrasta i one se žive! – istakao je Tegeltija.

Autor: SRNA/RTRS