Najbolji teniser svijeta Novak Đoković istakao je poslije pobjede u polufinalu US Opena nad Aleksandrom Zverevom da se za ovakve momente živi.

“Želim da kažem hvala, ovo je bila najbolja atmosfera od početka turnira. Ovo su momenti za koje živimo, jedinstvene prilike koje dobijamo i o kojima sanjamo. Ovo je bilo zaista specijalno”,  počeo je Novak sa terena, a onda prokomentarisao goruću temu Stefanosa Cicipasa koji je optužen da iz toaleta komunicira sa trenerom.

“Moram da branim Stefanosa Cicipasa, ne mislim da radi nešto loše. Imate pravo, moram da kažem jer je to bila tema prethodnih dana. Ne zaslužuje baš toliko napada koliko ih je dobio”,  bio je korektan Novak.

On je zatim prokomentarisao i sam meč protiv Zvereva kojeg je označio kao velikog prijatelja.

“Aleksandar je veliki šampion. On je jedan od mojih najboljih prijatelja, gledamo se često u Monaku. Sjajan momak i još bolji igrač. Znao sam da će ovo biti velika bitka, nadam se da smo svima dali šou koji zaslužujete”, izjavio je Nole.

Udarao je jako Đoković, borio se za svaki poen, a jedan je trajao i 53 udarca.

“Mnogo različitih emocija. Postoji pravi uragan emocija u tim momentima. Sam si na terenu, nema trenutka da se izvučeš. Našao sam formu koja mi donosi rezultata, nema nekog čarobnog napitka. Tenis je divan sport koji morate da date i telo i glavu da bi se borili na najvećim turnirima”,  naglasio je Đoković.

Za kraj, obećao je da će u finalu protiv Danila Medvedeva igrati kao da mu je posljednji u karijeri, a pobjeda bi mogla da mu donese kalendarski slem i rekord u osvojenim Grend slem trofejima.

“Jedino razmišljam o četvrtom US Openu. Jedan meč je ostao. Sve je tu. Daću srce i telo i glavu i sve ću dati. Igraću taj meč kao da je poslednji u mojoj karijeri”, zaključio je Đoković.

Izvor: Telegraf.rs/ATV