Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je da su apsolutno lažni navodi u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića prilikom kontrole njegovog vozila u Beogradu, nakon prijave da je primijećeno lice sa pištoljem u tom vozilu.

Usaopštenju se podsjeća da su, prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili sin crnogorskog premijera M.K. i i član njegovog obezbjeđenja B.D, pripadnici MUP Srbije postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva.

Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primijećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom “mercedes” ka Prokopu, u Beogradu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbjedno ga zaustavila, dodaje se u saopštenju.

Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP Srbije su, štiteći na prvom mjestu bezbjednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica.

Nakon izvršenih provjera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje.

– Na osnovu svih činjenica, za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila provjeru i utvrdila ko su osobe koje posjeduju oružje, što bi vjerujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija svijeta ne bi naoružana prišla nepoznatoj naoružanoj osobi – upitali su iz MUP Srbije.

U saopštenju se napominje da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbjeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili.

– Takođe, očekujemo od naših, ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe – navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Autor: SRNA/ATV