Osmi “Balkanski skok prijateljstva” održan je na Sportskom aerodromu “Lisičji jarak” u Beogradu, od 10. do 12. septembra. Ovu tradicionalnu manifestaciju, čiji je pokretač i idejni tvorac “Arhistratig”, Padobranski klub veterana 63. Padobranske brigade Vojske Srbije, organizovao je Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Vojske i MUP-a Srbije. Ideja vodilja manifestacije – okupljanje, druženje, razmjena iskustava i osvježavanje padobranskih vještina, zadržana je svih proteklih, a ove godine obogaćena i uvođenjem takmičenja u skokovima na cilj.

Na ovom premijernom takmičenju učestvovalo je 20 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Mađarske i Republike Srpske. Siniša Vujaković, član Aero-kluba “Prijedor”, najtrofejniji prijedorski “ciljaš”, jedini BiH padobranski internacionalac i sportista koji je tokom svoje karijere nastupao za reprezentacije tri različite zemlje (BiH, SR Jugoslavija, Austrija) osvojio je drugo mjesto u pojedinačnom plasmanu.

– Kao i svako drugo takmičenje koje se održava premijerno i ovo nije bilo masovno, a ni konkurencija ove godine nije bila na najvišem nivou. Međutim, veliki je izazov bio odmjeriti snagu sa aktuelnim šampionom i vicešampionom Srbije, sa još jednim reprezentativcem Srbije i sa jednim od najjačih amatera Mađarske. Dakle, ako tu ubrojim i sebe, nastupilo je pet vrhunskih “ciljaša”. Rezultatom nisam zadovoljan, ali utoliko više plasmanom i revanšom za poraz na nedavnom 67. Otvorenom prvenstvu Srbije – rekao nam je Vujaković.

U dobroj fomi i s neophodnom dozom samopouzdanja, Siniša Vujaković s nekompletnom ekipom Aero-kluba “Prijedor” (Draško Lajić i Boban Ivetić) narednog vikenda putuje u Nikšić, gdje će u znatno jačoj konkurenciji provjeriti aktuelnu formu pred finale Svjetskog kupa, posljednjeg vikenda u septembru, u švajcarskom padobranskom centru Locarno.

Izvor: InfoPrijedor