Na izgadnji aerodroma u Trebinju radiće se efikasno, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon radnog sastanaka na kome je finalizovan dogovor o izgradnji aerodroma Trebinje, odnosno pristupnih puteva i infrastrukture.

Na sastanku je dogovoreno da na proljeće počnu radovi, a raspoređene su i dužnosti.

Dodik je ponovio je da su Srpska i Srbija zajedno u ovom projektu.

– Veoma smo ohrabreni nastojanjima Vlade Srbije da se ovaj projekat ubrza. I zato se bavimo operativnim pitanjim kako ne bi bilo zastoja – naglasio je Dodik.

Istakao je da je ovaj projekat izazovan koji traži posvećenost do kraja.

Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković istakao je da ovo javno preduzeće zajedno sa nadležnim Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nastavlja rad na gradnji aerodroma u Trebinju.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić napomenuo je poslije sastanka da je aerdorom u Trebinju kapitalan projekat za Republiku Srpsku, te da će na narednoj sjednici Vlade biti odluka o prenosu prava na upravljanje i izgradnju aerodroma na preduzeće Aerodrom Trebinje.

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović naveo je da su sastanku prisustvovali predstavnici svih nadležnih instiucija, sa svih nivoa vlasti.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da u ovom projektu svi maksimalno treba da uzmu učešće, od lokalnih zajednica, do republičkih institucija.

– Grad Trebinje će maksimalno dati podršku ovom projektu, jer smatramo da je i te kako značajan, da je istorijski ne samo za Trebinje nego za cijelu Srpsku. Mi smo spremni da donesemo sve neophodne akte, izađemo u susret kad je riječ o taksama, jer je to projekt od strateškog značaja – rekao je Ćurić.

On je zahvalio Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću, koji je, kako je naveo, izrazio želju da se aerodrom gradi upravo u Trebinju.

Autor: RTRS