Na području koje operativno pokriva Policijska uprava /PU/ Prijedor u avgustu je evidentirano 65 krivičnih djela, što je za 18 odsto manje u odnosu na isti period lani, izjavio je načelnik ove uprave Sretoja Vujanović.
“Ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 93,9 odsto, a po nepoznatom počiniocu iznosi 73 odsto”, rekao je Vujanović na redovnoj konferenciji za medije u Prijedoru.

On je rekao da su u avgustu prijavljena dva razbojništva i podsjetio da je ono počinjeno nad radnikom benzinske pumpe u Prijedoru rasvijetljeno i da je samo nekoliko sati kasnije izvršilac pronađen i lišen slobode.

Kontrolisano je i evidentirano 14 ilegalnih migranta, što je za 67 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Iz oblasti privrednog kriminaliteta PU Prijedor evidentirala je četiri krivična djela.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić rekao je da je iz oblasti zloupotrebe opojnih droga zabilježeno pet krivičnih djela i 17 prekršaja i da je oduzeta određena količina opojnih droga.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je evidentirano 40 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 21 odsto manje u odnosu na uporedni period.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirane su 82 saobraćajne nezgode, od čega dvije sa smrtno stradalim licima.

Iz saobraćaja je isključeno 267 vozača, od čega 235 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Pripadnici PU Prijedor realizovali su niz aktivnosti u okviru kampanje “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”, a povodom početka školske godine sprovodi se akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju”.

Izvor: Agencije