Vakcinacija je najbolji i jedini način borbe protiv virusa korona, ponovili su još jednom ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije, Darija Kisić Tepavčević, nakon sastanka u Beogradu.

Ne isključuju ni mogućnost uvođanje restritkivnijih mjera, koje bi, kako kažu, bile isključuvo u funkciji povećanja procenta vakcinisanih građana.

Među temama razgovora bilo je i osnivanje Zavoda za socijalnu zaštitu Republike Srpske uz podršku i razmjenu bogatih iskustava koje u ovoj oblasti ima Srbija.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom zdravlja Republike Srbije Zlatiborom Lončarom.

Tokom razgovora naglašen je nedvosmislen značaj vakcinacije stanovništva, kao najbolje mjere za kontrolu epidemije virusa korona.

Predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske iz resora za socijalnu, porodičnu i dječiju zaštitu posjetiće i Republički zavod za socijalnu zaštitu u Beogradu, kao i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd.

Autor: RTRS