Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je danas povodom uvreda koje su na račun Srbije iznijeli članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović poslije hapšenja Edina Vranja i poručio da politički pritisci na pravosuđe nisu prihvatljivi.

“Kada god bi Srbija postupajući po zakonima uhapsila osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, povlačili su se ambasadori i bulaznilo bi se o srpskoj agresiji, a o žrtvama se ne bi progovorila ni riječ. Bošnjački političari već trideset godina žive od uloge žrtve i ne prihvataju da na rukama Nasera Orića i stotina sličnih ima puno srpske krvi i iskopanih očiju. Da su sve zemlje u kojima se devedesetih vodio građanski rat bile poštene kao Srbija i da su sve sudile svojim sunarodnicima, danas bi mnogo manje zločinaca bilo na slobodi”, naveo je Vulin u saopštenju.

Vulin je istakao da Srbiji nema šta da se prigovoriti, “ali zato ima licemerima Komšiću i Džaferoviću, koji se nikada nisu poklonili srpskim majkama, ali brane Srbiji da traži pravdu”.

U Srbiji tužilaštvo radi po zakonu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i tu politike nema i neće je biti, rekao je ministar.

“Zato što je tako, Srbija je država, a zašto o BiH i Vljosa Osmani kao lider nepriznate teritorije kaže da je ‘nefunkcionalna država’, to Komšić i Džaferović treba da odgovore i sebi i građanima BiH”, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin članovima Predsjedništva BiH Komšiću i Džaferoviću, koji su iznijeli uvrede i laži na račun Srbije nakon što je uhapšen državljanin BiH i ratni zločinac Edin Vranj, saopštio je MUP.

Izvor: Agencije/ATV