БАЊАЛУКА, 15. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Савез независних социјалдемократа /СНСД/ организовао је данас у Бањалуци, поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, свечани дефиле који је кренуо испред зграде Владе Републике Српске до Трга Крајине.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić poručio je danas, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da će Republika Srpska zaštititi srpski narod i da neće dozvoliti nikome da ga ugnjetava.

“Mi ne želimo nikome loše i ne radimo ni protiv jednog drugog naroda. Želimo svima dobro i da živimo u miru, a istovremeno želimo da niko ne ugnjetava srpski narod i po cijenu svega nećemo to dozvoliti”, rekao je Đajić novinarima na Trgu Krajine, nakon svečanog defilea organizovanog povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

On je naveo da je Narodna skupština Republike Srpske danas usvojila Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma.

SNSD je organizovao danas u Banjaluci, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, svečani defile koji je krenuo ispred zgrade Vlade Republike Srpske do Trga Krajine.

Svečanom defileu kasnije su se pridružili na Trgu Krajine i predstavnici Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije i Demosa.

Predstavnici Ujedinjene Srpske od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Trga Krajine u svečanom defileu nosili su zastavu Republike Srpske dužine veće od 70 metara.

Učesnici defilea na Trgu Krajine pjevali srpske patriotske pjesme.

Republika Srpska i Srbija zajednički proslavljaju praznik srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, na dan kada su srpske i savezničke jedinice u Prvom svjetskom ratu probile Solunski front.

Autor: SRNA/ATV