Predsjednik DNS, Nenad Nešić rekao je danas da niko nije više štete nanio bošnjačkom narodu nakon rata, kao njegova politička elita.

Svuda u svijetu ciljevi spoljnih poslova su više posla, razvoja, savezništava, tržišta, boljeg obrazovanja, informacionih tehnologija i investicija. Samo u BiH spoljna politika pripada 19 vijeku. Da bi građani otišli u 21 vijek, očito je da moraju bježati iz ove zemlje – poručio je Nešić, reagujući na upozorenje Ministarstva spoljnih poslova na čijem čelu se nalazi Bisera Turković, upućeno takozvanim braniocima BiH da ne putuju u Srbiju.

On ističe da izbjegavanje susreta sa svjetskim državnicima, brukanje na svjetskoj sceni vrijeđanjem vakcina najvećih svjetskih sila i nula posla i investicija samo su neki od loših politika aktuelne vlasti, predvođene SDA.

Nešić dodaje da umjesto da promjene politiku i učine nešto bolje za svoj narod, bošnjački političari svoju energiju usmjeravaju na mržnju prema Srbima i Srbiji.

– Srbiji, čija spoljna politika je više desetina puta povećala izvoz na najveća tržišta svijeta, koja je na svim stranama dobrodošla i od kojih je nabavila vakcine da ih podijeli nama, Srbija kao matica srpskog naroda koja je garant Dejtona i tvorac BiH je za ono što mi imamo sa vama – domaći zadatak! Sramno je da primate platu od naroda, a da ne znate koliko je građana BiH svih nacionalnosti u toj Srbiji potražilo vakcinu i spas od korona pošasti. Sramno je da te građane plašite Srbijom jer se ti građani naše matice očigledno ne boje. Dozovite se pameti. – poručio je Nešić.

On kaže da je rat gotov i da granica među ljudima nema.

Ljudi, kako dodaje Nešić, pokazuju spremnost da sarađuju i zaslužuju da djecu ne gledaju preko Skajpa.

– I dovoljno su pametni da sve vas koji ste se sa pameću pozdravili sljedeće godine pošalju u opoziciju i sramotu, gdje vam je i mjesto – istakao je Nešić.

Izvor: Srpskainfo