Jedno odjeljenje učenika šestog razreda Osnovne škole “Petar Kočić” u Prijedoru od juče je u izolaciji jer je potvrđeno da su tri učenika zaražena virusom korona.

irektorka ove škole Gorana Bosančić potvrdila je za Srpskainfo ovu informaciju i dodala da će osnovci biti 10 dana u izolaciji sa ciljem da se spriječi dalje širenje virus među osnovcima.

– Tri su pozitivna učenika i epidemiolog Doma Zdravlja Prijedor Milica Otković je preporučila da idu u izolaciju. Djeca su morala navesti kontakte i svakom od njih je najmanje troje učenika iz razreda među prvim kontaktima, odnosno dva učenika koja sjede ispred i jedan pored, tako da je to skoro pola odjeljenja učenika. Pored toga, i četvrti učenik iz odjeljenja ima upalu krajnika i prima injekcije-rekla je Bosančićeva.

Ona dodaje da roditelji moraju da prate stanje djece i jave razrednici ukoliko neko od njih dobije temperaturu.

-Danas nismo imali novih učenika sa temperaturom. Ovi kod kojih je potvrđena zaraza virusom korona imaju blaže simptome, grlobolju, temperaturu i šmrcaju-kaže ona.

Bosančićeva navodi da niko od nastavnika nije u izolaciji jer su imali maske tokom održavanja nastave. Ona kaže da je veliki broj učenika iz ostalih odjeljenja u izolaciji jer je virus korona potvrđen kod njihovih roditelja.

Bosančićeva kaže da ova škola ima 1.200 učenika. Poručuje da je odluka da se pojedinačna odjeljenja sa potvrđenim prisustvom virusa korona kod učenika šalju u izolaciju najbolja za održavanje nastavnog procesa, iako to veoma teško psihički podnose nastavnici i učenici.

Ukoliko se potvrdi prisustvo virusa kod još nekog učenika, izolacija učenika u odjeljenu se produžava na više od 10 dana.

Kako Srpskainfo saznaje još dva učenika iz ovog odjeljenja koje je u izolaciji su imala temperaturu juče i čekali su nalaze dok je ukupno šest učenika zaraženih virusom korona u Osnovnoj školi “Petar Kočić”.

Korona ne zaobilazi ni ostale osnovne škole. Prema jučerašnjim podacima dva su pozitivna učenika na ovaj virus u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” i dva učenika iz Osnovne škole “Branko Ćopić”.

Izvor: Srpskainfo