Delegacija grada Prijedora koju čine predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović i v.d. načelnice odjeljenja za društvene djelatnosti i za finansije Monja Kasalović i Maja Kunić prisustvuju u Velenju svečanostima povodom obilježavanja Dan opštine .

Na prijemu , koji je organizovan povodom ovog praznika , vođeni su razgovori sa županom Peterom Dermolom o mogućnostima buduće saradnje Prijedora i Velenja. Naša delegacija će u popodnevnim časovima prisustvovati svečanoj akademii u Domu kulture u Velenju na kojoj će pored govora gradonačelnika i prigodnog programa biti proglašeni opštinski pobjednici kojima će biti uručene nagrade i plakete opštine Velenje
Ovo je uzvratna posjeta naše delegacije, budući da je njihova delegacija boravila u Prijedoru 16.maja , na Dan grada Prijedora.
Počeci saradnje naše dvije lokalne zajednice datiraju i prije 2014.godine, ali je posebno došla do izražaja za vrijeme poplava te 2014.godine . Naime, župan Bojan Kontič, koji je preminuo 2020.godine, bio je tada gost na svečanostima povodom Dana grada,a potom je , po povratku, organizovao prikupljanje humantarne pomoći za ugrožene građana iz prijateljskog grada Prijedora. Pomoć je organizovano kontejnerima slovenačke civilne zaštite stigla na odredište već 22.maja , a prikupljena je posredstvom raznih organizacija i udruženja, te od pojedinaca. U kontigentu od 50 tona pomoći, u pet kontejnera, stigle su osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu i tehnička roba sa agregatima i drugim sredstvima potrebnim za nastavak života poslije poplave.Ovom kontigentu priključio se i Crveni krst Slovenije.

Izvor: prijedorgrad