Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nikada neće povući nijedan potez na štetu Republike Srpske, niti će ići suprotno stavovima Narodne skupštine Republike Srpske i usaglašenim stavovima parlamentarnih stranaka iz Srpske, istakao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Kovačević tvrdi da je to nešto što je apsolutno sigurno, te da to nije priča za jedan dan, nego mnogo ozbiljnija stvar.

– Na ovome ćemo istrajati dok se sramni zakon koji je nametnuo posljednji visoki predstavnik Valentin Incko ne povuče i poništi – rekao je on za RTRS.

Kovačević je naveo da nikakva telefonska sjednica Predsjedništva nije održana, kao što su otpočetka znali i tvrdili iz Kabineta srpskog člana, te da Dodik sigurno nije ni na koji način prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

– Ono što zabrinjava jeste da postoje određeni mediji u Srpskoj i opozicione stranke koje više vjeruju Željku Komšiću nego Dodiku i nama iz njegovog okruženja – rekao je Kovačević.

On je podsjetio da je Dodik inicirao sastanak svih parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj, podržao tada sve zahtjeve i prijedloge opozicionih stranaka, kao i da je on neko ko sigurno nikada ni na koji način neće prekršiti zaključke stranaka i Narodne skupštine Srpske.

Kovačević kaže da je “potpuno jasno da Komšić ne odustaje od jednog manira mahale u vođenju svoje politike i da konstantno pribjegava takvim stvarima”.

– Ja sam čak rekao da je postalo prilično dosadno konstantno demantovati te sitne podvale kojima on stalno pribjegava – od toga da je održana nekakva telefonska sjednica i da je Dodik prekršio zaključke do toga da ode na zasjedanje Generalne skupštine UN bez odluke Predsjedništva, što je isto tako apsolutno nedopustivo – naglasio je Kovačević.

Autor: SRNA/Srpskainfo