Otkazana sjednica Skupštine Grada Banjaluka.

Usred obraćanja odbornika skupštinske većine u holu Gradske uprave, poslanik PDP-a Ivan Begić verbalno ih je napao nazivajući ih fašistima.

– Vi ste fašisti koji ne dozvoljavaju da se održi skupština i da se raspravlja o Nacrtu rebalansa – kazao je Begić.

Predsjednik skupštine Mladen Ilić saopštio je da je skupštinska većina odlučila da ne učestvuje u radu skupštine dok ne budu postignuti uslovi za normalan dijalog.

– Pozivanje na linč, ucjene i prijetnja nije nešto na šta ćemo pristati – rekao je Ilić.

Odbornici skupštinske većine ističu da su od početka mandata zbog sugrađana i daljeg razvoja grada pružila ruku gradonačelniku, pokazujući time poštovanje i prema sugrađanima koji su glasali za njega. Međutim, ta pružena ruka, nije prihvaćena, a želja za saradnjom ostala je jednostrana, mišljenja je šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić.

– Otkazivanje današnje sjednice je činjenično. Nećemo podleći nikakvim pritiscima, prijetnjama, a pogotovo ne ucjenama, da ako mi ne podržimo nekakve tačke, koje on predlaže, da će on izvesti građane na ulicu i na nas. Gospodine, izvinjavam se, taj je narod birao i nas, i mi odlučujemo u ime građana Banjaluke – rekao je Topić.

Odbornik Ujedinjene Srpske Nevan Stanić rekao je da su uvrede Begića “ozbiljne riječi”.

– Upravo ste svjedočili nečemu o čemu mi govorimo već skoro godinu dana. To je onaj poziv na linč, poziv da se ovdje vješaju odbornici skupštinske većine koji ne razmišljaju kao oni – naveo je Stanić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je juče da planira pozvati ljude na ulicu ako Nacrt rebalansa budžeta grada i odluka o zaduženju ne dobiju potrebnu podršku odbornika.

Autor: RTRS