U posednjem susretu 9. kola m:tel Premijer lige BiH fudbaleri Zrinjskog su lakše od očekivanog savladali tim Rudar Prijedora sa ubedljivih 3:0.

Stadion: “Pod Bijelim brijegom” u Mostaru. Gledalaca: 1.700. Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin) 7. Strelci: Juranović u 10, Savić u 36. i Barišić u 59. minutu. Žuti kartoni: Ćorluka, Bekić (Zrinjski), Redžić, Pekija, Sadiku (Rudar Prijedor).

ZRINJSKI: Kukić -, Barišić, Ćorluka, Zlomislić, Sabljić (od 62. Mašić -), Bekić, Savić (od 62. Bašić -), Jakovljević, Juranović (od 62. Malekinušić -), Tičinović (od 46. Šipovac), Bilbija 7 (od 76. Šošić -).

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Sadiku, Pekija (od 69. Danilović -), Pavlović, Santos Rodrigez , Bilbija (od 46. Redžić), Burazor (od 46. Amoa), Mandić (od 69. Kulenović -), Dojčinović, Marić, Jakupović (od 84. Rajović -).

Igrač utakmice: Almir Bekić (Zrinjski).

U posednjem susretu 9. kola m:tel Premijer lige BiH fudbaleri Zrinjskog su lakše od očekivanog savladali tim Rudar Prijedora sa ubedljivih 3:0. Opravdali su “plemići” ulogu apsolutnog favorita u ovom meču protiv novajlije u ligi, te s lakoćom došli do sigurnog trijumfa koji ih je učvrstio na drugoj poziciji na tabeli.

Od prvog minuta Mostarci su zaigrali agresivno i ofanzivno sa ciljem da što pre postignu pogodak i u tome su uspeli već u 10. minutu kada je posle centaršutra Almira Bekića s leve strane pogodio Dragan Juranović. Zanimljivo je da su u tim trenucima Prijedorčani imali igrača manje na terenu jer je Rijad Sadiku, zbog povrede, morao da izađe van terena, dok mu je ukazivana pomoć, Mostarci su iskoristili igrača više i došli do gola.

Nakon toga pretili su gosti preko Brazilca Santosa Rodrigeza, a šut Dragana Bilbije bio je izblokiran u 23. minutu. Domaćin je kontrolisao igru i dalje, a u 36. minutu prednost “plemića” udvostručio je Igor Savić posle još jednog odličnog dodavanja Bekića i tim rezultatom se otišlo na odmor iako je kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija pogodio stativu, a s druge strane Demir Jakupović promašio iz izgledne pozicije.

U nastavku utakmice Rudar Prijedor nije uspeo da ugrozi domaćina, koji je u 58. minutu ponovo posle prekida došao i do trećeg gola u 58. minutu, a strelac je bio Hrvoje Barišić. Ponovo je asistenciju upisao Bekić. To je definitivno bio kraj, posle tog gola obje ekipe su jednostavno čekale kraj utakmice.

Nakon susreta i ubedljivog poraza Nikica Milenković, trener Rudar Prijedora je istakao:

-Zrinjski je bio bolji u svim segmentima igre i pohvalio bih ih. Mi nismo imali igru, trčali smo i potrošili se. Dobili smo dva gola iz prekida. Nešto malo smo igrali u drugom delu, ali to je siromašno. Jedan igrač je bio vani kad smo primili prvi gol, ali gori su mi drugi i treći gol nego ovaj prvi. Ovaj meč nam je dobro došao da vidimo gde smo i koliko moramo raditi. To je naša liga i u svakoj utakmici se moramo boriti za svaki bod. Od prvog dana idemo ka tome da osvojimo što više bodova i opstanemo u ligi.

Izvor: Sportski žurnal