Fudbaleri Omarske ostvarili su četvrtu prvenstvenu pobedu, treću na domaćem terenu i kod kuće zadržali stoproicentan učinak u debitantskoj prvoligaškoj sezoni.

Stadion: FK Omarska u Omarskoj. Gledalaca: 700. Sudija: Marko Taborin (Zvornik) 7. Strelci Rosić u 48, Jaćimović u 58. i Panić u 90+2. minutu. Žuti kartoni: Panić (Omarska), Stojanović, Kostadinović (Modriča Alfa).

OMARSKA: Jokić 7, B. Romanić 7, Rosić 7,5 (od 88. Krecelj -), Da. Romanić 7 (od 83. Šunić -), Anđić 7, Panić 7,5, Dr. Romanić 7 (od 73. Ratković -), Jaćimović 7, Lajić 7, Marmat 7, Vračar 7.

MODRIČA ALFA: Milovanović 6, Zlatarić 5,5 (od 59. Kurteši 5,5), Nikić 5,5, Prljeta 5,5 (od 70. Đaković -), Pljevaljčić 6, Kostadinović 5,5 (od 88. Hasičić -), Božić 5,5 (od 59. Šoškić 5,5), Ninković 6, Trifković 5,5 (od 70. Radulović -), Guskić 6, Stojanović 5,5.

Igrač utakmice: Branko Rosić (Omarska).

Fudbaleri Omarske ostvarili su četvrtu prvenstvenu pobedu, treću na domaćem terenu i kod kuće zadržali stoproicentan učinak u debitantskoj prvoligaškoj sezoni. Izabranici trenera Milenka Vulete su pobedili, rezultatom 2:0, bivšev šampiona i pobednika Kupa Republike Srpske i BiH i učesnika evrokupova, tim Modriča Alfe.

U prvih 45 minuta domaći tim je dominirao, imao posed lopte i inicijativu, stvorio je i nekoliko šansi, ali mreža Modričana se nije zatresla. S druge strane gosti su se opredelili za kontranapade, ali su bili i saterani na svoju polovinu od strane Omarske, imali su nekoliko situacija, međutim domaća odbrana je reagovala na vreme i otklonila opasnost.

U nastavku su počeli da padaju golovi. Prvo je u 48. minutu najbolji strelac Omarske Branko Rosić postigao lep gol i doveo svoj tim u vođstvo, za veliko duševljenje na terenu i tribinama stadiona u Omarskoj. Deset minuta kasnije mrežu Maksimilijana Milovanovića zatresao je i Ognjen Jaćimović, udvostručivši prednost Omarčana i već tada je bilo jasno da bodovi ostaju u ovom rudničkom mestašcetu na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka.

I kada su svi pomislili da je 2:0 konačan rezultat u drugom minutu sudijske nadoknade mrežu Modriča Alfe pogodio je Vedran panić za konačnih i zasluženih 3:0 za Omarsku.

Izvor: Sportski žurnal